- 4
 - 50 minut
 
				Składniki:
				
			Składniki na burgery:
- 500 g mielonego mięsa z kurczaka
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 łyżka musztardy sarepskiej RUSTICA
 - ½ łyżeczka soli RUSTICA
 - ⅛ łyżeczki pieprzu RUSTICA
 - ½ pęczka natki pietruszki
 
Składniki na sos:
- 6 łyżek majonezu RUSTICA
 - 4 łyżki musztardy sarepskiej RUSTICA
 - 9 łyżek ketchupu RUSTICA
 
Składniki na piklowaną czerwoną cebulę:
- 2 czerwone cebule
 - 1 ząbek czosnku
 - 250 ml octu jabłkowego RUSTICA
 - 4 łyżki miodu NID D'ABEILLE
 - ⅛ łyżeczki soli RUSTICA
 - ½ łyżeczki ziaren pieprzu RUSTICA
 
Pozostałe składniki:
- 4 bułki
 - sałata
 - pomidory
 - ogórki konserwowe RUSTICA
 - świeża kolendra
 
					Sposób przygotowania:
				
				
Piklowana czerwona cebula:
- Cebulę pokroić w piórka i ułożyć w słoiku, dodać obrany ząbek czosnku.
 - Przygotować zalewę: w rondelku umieścić pieprz, sól, oraz miód, zalać octem. Wymieszać , przykryć i zagotować. Kiedy zalewa będzie zagotowana, zdjąć z ognia i zalać nią cebulę. Odstawić do przestudzenia.
 
Sos:
- Wymieszać majonez, musztardę i ketchup razem.
 
Mięso:
- Czosnek rozdrobnić. Natkę pietruszki drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki na mięso i za pomocą dłoni wyrobić na jednolitą masę. Uformować 4 kotlety. Kotlety usmażyć na patelni grillowej z dwóch stron na rumiany kolor. Odstawić.
 
Burgery:
- Bułki przekroić na pół i podpiec je w piekarniku. Spód bułki posmarować sosem. Ułożyć sałatę, pomidora i ogórka, następnie mięso, porcję cebulki i świeżą kolendrę. Przykryć górą bułki.