Składniki:
- 1 opakowanie bezglutenowej pizzy CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
- hummus PIC'EXPRESS
- 100 g sera feta LES CROISES
- 1/4 szklanki pesto domowego lub gotowego TURINI
- 2 garści suszonych pomidorów RUSTICA
- 1 garść orzeszków piniowych TABLIER BLANC
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 150 g szpinaku
- oliwa z oliwek RUSTICA
- płatki chilli
Sposób przygotowania:
- Ciasto uformować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Za pomocą widelca zrobić dziurki na całości ciasta oprócz brzegów.
- Piec w temperaturze 220 stopni przez 8-10 minut.
- Upieczone ciasto ostudzić.
- Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i smażyć dopóki szpinak nie zwiędnie i nie straci objętości.
- Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni.
- Ostudzone ciasto posmarować hummusem, polać pesto, nałożyć szpinak, kawałki pomidorów świeżych i suszonych, pokruszoną fetę, orzeszki piniowe, posypać płatkami chilli.