Składniki:
- 1 kostka warzywna RUSTICA
- 4 łyżeczki żelatyny TABLIER BLANC
- 2 filety z pstrąga bez skóry
- 1 marchewka
- 100 g kukurydzy z puszki NOTRE JARDIN
- 100 g groszku z puszki
- 1 jajko na twardo
- 1 łyżka rodzynek TABLIER BLANC
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Kostkę bulionową rozpuścić w 500 ml wody i zagotować. W bulionie ugotować obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Kiedy marchewka będzie już miękka, dorzucić oczyszczone filety rybne i gotować około 2 minut. Przelać bulion przez sitko, oddzielając marchewkę i rybę od bulionu.
- Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody i odłożyć do napęcznienia. Po 5 minutach, do żelatyny dolewać partiami gorący bulion, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.
- W trzech małych filiżankach ułożyć plasterki jajka, marchewki, rodzynki, kukurydzę, groszek, natkę pietruszki i kawałki ryby. Zalać delikatnie bulionem wymieszanym z żelatyną. Wystudzić, a następnie przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
- Gotowe tymbaliki wyjąć z filiżanek. Serwować z sokiem z cytryny.