- 4
- 30 minut
Składniki:
- 1,5 litra bulionu rybnego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
- 1 marchewka
- 1 kawałek pora (tylko biała część)
- 3 ziemniaki
- 500 g łososia
- ¾ szklanki śmietanki 30% BIO VILLAGE
- pęczek koperku
- sól RUSTICA
- pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
1.W dużym garnku z nieprzywierającym dnem rozgrzać masło i oliwę.
2. Wrzucić pokrojony w plasterki por i smażyć na średnim ogniu kilka minut. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę smażyć i zalać bulionem.
3. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Dodać rybę bez skóry pokrojoną w kostkę. Gotować kilka minut.
4. Odlać ½ szklanki zupy, dodać śmietankę i wymieszać. Dodać do zupy, zdjąć z ognia. Dodać posiekany koper, przyprawić do smaku solą i pieprzem.