- 1
- 20 minut
Składniki:
- 3 jajka POLSKA KURKA
- 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
- 2 szalotki
- 1 por (tylko biała część)
- 2 ząbki czosnku
- 150 g świeżego szpinaku
- 2 łyżki wody
- garść koperku
- garść natki pietruszki
- ½ awokado
- 2 garści sera feta LES CROISES
- sól, pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i por, gotować kilka minut mieszając co jakiś czas, dodać posiekany czosnek i gotować kolejną minutę.
2. Dorzucić posiekany szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dolać dwie łyżki wody, gotować chwilę, aż szpinak straci swoją objętość. Za pomocą łyżki zrobić 3 wgłębienia na patelni i ostrożnie wbić jajka.
3.Jajka przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować kilka minut aż białka się zetną a żółtka pozostaną płynne.
4. Na koniec udekorować plasterkami awokado, posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą. Podawać z ulubionym pieczywem.